SPARRAUS JA MENTOROINTI

STARTUP SPARRAUS

Pitäisikö tehdä uusi pitch deck? Puhua sijoittaja pyörryksiin? Kirkastaa ydinviesti? Tuottaa esittelyvideo? Tehdä rahoitushakemus? Nostaa tiimin osaamisalueet osaksi brändiä? Viestiä somessa ja muualla?
Rakastan energisten startup-yrittäjien vauhtia! Jos vauhti välillä hiipuukin, minä voin auttaa! Jos sinulla on startup, varaa 30 minuutin maksuton sparrausaika! Kalenterissani on rajoitetusti vapaita aikoja, joten toimi nopeasti. Jos vapaita aikoja ei näy, se tarkoittaa, että juna meni jo…

“You are great at helping startups!” -Sami Peltola, CEO of AR/VR startup

“We love you already!” -CEO of car business startup

MENTOROINTI

Kaipaatko virittäjää ja kuuntelijaa? Apua uuden tuotteen tai palvelun muotoilussa? Tai apua digitaalisen bisneksen kehityksessä?
Mentorointia kaikenlaisille yrittäjille.

“Sanna on mentorina innostava ja rohkaiseva. Hän laittaa ajattelemaan omaa liiketoimintaa luovalla tavalla uusista, yllättävistä kulmista” –Katía Uusikartano

PITKOSPUULENKKI

1,5h kävelymentorointi ihanassa Halimasjärven luonnossa, jossa järven ympäri kulkevia pitkospuita kävellessä moni asia aukeaa samalla kun järven pinta tyyntyy selfien taustaksi.

“Tää oli jotenkin ihana! Oli tosi kiva reitti ja kiva jutella sun kanssa. Tajusin, että pitää tehdä kävelylenkkejä useammin. Mennään joku toinen kerta myös!” -Helene Auramo

 

WORKSHOPIT

PITCH LIT! WORKSHOP

Ratkaisuja tökkivään luovaan prosessiin.

Pitch Lit! workshop on ohjattu, fasilitoitu luova prosessi, joka nostaa ideasi uudelle tasolle.

Kahden tunnin interaktiivisen workshopin aikana sinut ja tiimisi saadaan puhumaan yhtä kieltä. Käydään läpi ydinviestin osat: kohdeyleisö ketä puhutellaan, arvo mitä tarjotaan ja tulokset joita todella halutaan. Konkreettinen lopputuotos: hyvin ravisteltu mieli, joka on avoin pohtimaan, onko varmasti kaikki luovuus hyödynnetty ratkaisuissa.

“Olemme tiimin kanssa pohtineet ideaamme lukuisissa palavereissa ja olemme lähes valmiita siirtymään seuraavaan vaiheeseen. Mutta herää vielä epäilys: Olemmeko varmasti pohtineet tätä ideaamme kaikilta tärkeiltä kanteilta? Onko monipuolinen osaamisemme ja ennen kaikkea, luovuutemme, hyödynnetty? Onko erottuvuutemme varmistettu ja ydinviestimme kirkas?” Anne-Maj Linna

OUTCOME: PITCH

Workshopin tuotos on viiden sekunnin pitch. Pitchissä kirkastetaan mitä ollaan tekemässä, kenelle ja miksi, eli ydinasiat. Pitch maustetaan yrityksen arvoilla, tiimin supervoimilla ja nykytilaa häiritsevällä erottumiskulmalla.

DESIGN DRIVER WORKSHOP

Design Driver Workshop on pitkän palkitun uran tehneen muotoilija Eljas Perheentuvan luoma menetelmä, jossa kirkastetaan ja tuodaan näkyviin tärkeimmät tekemistä muovaavat ajurit eli design driverit. Lopputuotos on konsepti, joka on tiimin kesken jaettu ymmärrys siitä mitä ollaan tekemässä, ja miksi.

Esimerkki: Yrityksessä ollaan luomassa uutta palvelua. Ideaa on palloteltu, tiimi on kasassa, ja innokkuus on huipusssaan. Halutaan luoda maailman paras ratkaisu asiakkaan ongelmaan. Pöydän ympärillä on monipuolinen kattaus osaajia, joiden avulla ratkaisu saadaan varmasti aikaan. Haasteena on tämä: ihmiselle on luontaista hypätä suoraan konkreettisiin ratkaisuihin, toiminnallisuuksiin eli featureihin. Ei pysähdytä miettimään kenelle ratkaisua tehdään, millaisia hyötyjä siitä on käyttäjälle ja minkälaisia vaikutuksia yrityksen bisnekseen. Yksi näkee silmissään ratkaisun värimaailman olevan sini-valkoisen, punaisilla pallotehosteilla. Toinen rinnastaa käytön exceliin, kolmas kuvittelee mobiiliappin. Ennen konkreettisia ratkaisuja, tuotetta tai palveluja, olisi kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään millaisissa konteksteissa tulevaa ratkaisua tullaan käyttämään ja minkälaisia hyötyjä se käyttäjälleen tuo. Näiden kautta nähtynä lopullinen konsepti voikin olla jotakin täysin muuta kuin mikä ensimmäinen mielikuva on ollut. Workshop tuo apua myös tilanteessa, jos kovimman äänen omaava tiiminjäsen jyrää näkemyksensä läpi.

Sisältö:
1 päivän workshop
Asiakkaan monialainen edustus on tärkeää, ideaalinen henkilömäärä 5-7
Päivän jälkeen luodaan vaihtoehtoisia konsepteja, jotka esitellään asiakkaalle 2 tunnin palaverissa
Paras konsepti valitaan ja viimeistellään.
Lopputuotos: Konsepti, eli jaettu ymmärrys tehtävästä tuotteesta tai palvelusta. Tyypillisesti PowerPoint-esitys tai video, joka sisältää design driverit, päätöksentekojanat ja konseptin esittelyn.

Olemme tehneet kymmeniä Design Driver workshoppeja, erityisesti perinteisissä valmistavissa yrityksissä. Sekä yrityksissä, joissa on rakenteilla “sisäinen startup”. Varoituksen sana: Design Driver Workshop perustuu avoimuuteen ja lopputulos läpinäkyvään äänestykseen. Organisaation piilossa olevat jännitteet saattavat nousta pintaan.

DESIGN SPRINT WORKSHOP

5 päivässä ideasta testatuksi prototyypiksi. Menetelmällä voidaan muotoilla digitaalisen palvelun minimum viable product (MVP) eli yksinkertaisin idean esittävä toiminnallisuus. Lisäksi MVP testataan aidoilla loppukäyttäjillä.

Design Sprint workshop on Google Ventures :illa työskentelevän Jake Knapp:in ja tiiminsä luoma konsepti, jonka prosessi on tarkkaan määritetty ja tuhansilla yrityskeisseillä toimivaksi todennettu. Workshopista on tehty kirja, joka kuvaa prosessin ja tarjoaa selkärangan workshopin kululle, sekä paljon esimerkkejä. https://www.gv.com/sprint/

Design Sprint workshoppia olen viimeksi vetänyt Amsterdamissa virkeälle pelialan startupille. Viisi erittäin tiivistä päivää, joiden päälle uni maittoi! Design Sprint sopii työtä pelkäämättömille tiimeille, joilla on mahdollisuus sitoutua tiiviiseen sprinttiin viiden perättäisen päivän ajaksi, samassa lokaatiossa.

 

VALMENNUKSET

SOMEVIDEOVALMENNUS

 

“En ennen osannut editoida ja tekstittää videoitani. Tein videoita harvoin ja hitaasti. Sanna Seiko Salon somevideovalmennuksessa sain päätettyä millä formaatilla videoni teen ja olen saanut niiden tekemisen tehokkaaksi ja vaivattomaksi osaksi päivittäistä viestintääni.” -Rosa Meriläinen, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri

TARPEISIISI RÄÄTÄLÖITY VALMENNUS

Mikä auttaisi sinua parhaiten?

 

PIENET PUHEET

LUOVUUSLUENTO

50 minuuttia tarinoita luovuudesta, palvelumuotoilusta ja luovia vinkkejä kuoronakuopasta nousuun. Lopuksi tehdään tittelimanifesti! P.S. Koska olen luovasti joustava, voin puhua myös muista aiheista!

“Katselin sun luovuusluennon YouTubesta. Melkein kun olisi tavattu! Oli muuten hyvä luento se!” -Ilari Lähteenmäki

“Elinvoimainen arki -tapahtumasarjamme tähtenä loisti ”humble badass”, yrittäjä ja kirjailija Sanna Seiko Salo, joka aamutuimaan lanseerasi lennossa ilmoille tittelimanifestaation: luo itsellesi titteli, jonka haluat saavuttaa. Sanna itse on tittelinsä saavuttanut ja tapansa mukaan suuntaa tukka putkella kohti uusia mahdollisuuksia. Aamulla Sanna herätteli meitä pohtimaan luovuutta eri näkökulmista. Oikullinen luovuus ei välttämättä näyttäydy silloin kun haluaisi, mutta saattaa tulla esiin pakon edessä, haahuillessa tai kun vain aloittaa tekemään _jotain_. Hulluimpia ideoita ei kannata hautoa tai jättää toteuttamatta. Ellei niiden aika ole vielä, se voi olla jo huomenna. Tallenne Teho-osaston YouTube-kanavalta. Kiitos, Sanna ❤️” -Hanna Sunnari